Buikband na buikoperatie

De buikband na buikoperatie gebruiken

Een buikoperatie gehad geef dan met de buikband voldoende steun. De buikband na buikoperatie werkt goed omdat het de buik stabiliseert en steunt omdat de spieren het zelf nog niet aankunnen. Een operatie kan de buik ingrijpend veranderen en dus is voldoende steun belangrijk.

De wond is nog niet geheeld en dus dienen de spieren extra ondersteuning te verkrijgen middels de buikband. Het zorgt ervoor dat een en ander wel goed kan aansterken zonder dat de buikwond teveel onder spanning komt te staan. Daarmee kun je een goede balans verkrijgen in de buik zodat alles goed heelt en verklevingen beperkt of uitblijven. Waarom is het belangrijk om een buikband na buikoperatie te dragen?

Stabiliteit voor buikweefsel en herstel

Ben je geopereerd aan de buik dan heb je een litteken. Dat litteken moet eerst compleet herstellen voordat er weer veel spanning op mag staan. Om dat te helpen moet je de buikband na buikoperatie dragen zodat jouw spieren en weefsels in de buik optimaal kunnen herstellen. Dit geldt zowel bij:

  • littekens door keizersnede;
  • buikoperaties aan de darmen;
  • het hebben van een stoma ten gevolge van die operatie.

De buikband geeft stabiliteit aan de buik zodat de spanning door de buikband wordt opgenomen. De wond of hechtingen worden dus ontlast waardoor de buik gelegenheid krijgt om goed te herstellen.

Invloed van buikband na buikoperatie

Na een buikoperatie voelt alles nog pijnlijk aan en kunnen de hechtingen onder spanning staan. Dat is slecht voor het herstel van de wond waarbij minder mooie littekens over kunnen blijven. Om toch een net herstel van de wond te hebben waarnaast infecties uitblijven maak je handig gebruik van de buikband na buikoperatie. Het zorgt ervoor dat je buik voldoende rust krijgt waarnaast

Stoma buikband na buikoperatie

Een speciale buikband is uiteraard die voor de stoma. Omdat door de buik- of darmoperatie een deel van de darmen onbruikbaar is geworden of is verwijderd dient een stoma te worden gebruikt. Het zorgt voor de afvoer van ontlasting. Om de stoma op een goede stabiele manier te blijven dragen is een buikband noodzakelijk. Het geeft voldoende steun zodat de stoma continu op de juiste plek blijft zitten. Zo je voordeel door een buikband na buikoperatie bij een stoma te dragen. Daarmee zit het behaaglijk en wordt de opening niet ongunstig belast.

Voordelen dragen buikband na buikoperatie

Het dragen van een buikband heeft voor het herstel maar ook voor het dragen van een stoma vele voordelen. De wond herstelt veel beter en de buik wordt veel beter gesteund. Zodoende kun je met een buikband het lichaam optimaal kracht geven zodat alles er beter van wordt. Doe je voordeel door handig gebruikt te maken van de buikband na een buikoperatie.

Neem de buikband voor zekerheid

Ben je geopereerd of een wond op de buik dan doe je er goed aan om de buikband te nemen. Het ontspant de wond waardoor je je beter voelt. Het geeft de mogelijkheid om versnelt te herstellen waarbij je buikspieren voldoende worden gesteund. Doe je voordeel door de buikband na buikoperatie te nemen.

Copyright 2018 buikbanden.info