Voedingskussens handig bij borstvoeding

Slapen tijdens de zwangerschap

Naarmate de zwangerschap vordert krijgen veel vrouwen last van slaap problemen. Dit is normaal en niets om je zorgen over te maken. Als het extreem wordt, neem dan even contact op met je huisarts of verloskundige.

De reden dat je tijdens de zwangerschap slechter slaapt, zijn grotendeels hormonen. Je lichaam wordt voorbereidt op de slapeloze nachten die je na je bevalling zal krijgen. Bovendien drukt de baby in je buik op je organen en dus ook op je blaas, waardoor je vaker naar het toilet moet.

Als je buik zwaarder en zwaarder wordt, kan het prettig worden om er een kussentje onder te leggen terwijl je slaapt (slaap na de 20e week altijd op je zij!), maar omdat ook je bekken uit gaan zetten is een kussentje tussen je knieën ook wel weer prettig. Een goed alternatief is om meteen een voedingskussen te kopen. Deze kan je zowel tijdens de zwangerschap, als na de bevalling gebruiken.

Wat is een voedingskussen?

Een voedingskussen is een langwerpig kussen in de vorm van een dikke slang. Als je een voedingskussen koopt, koop er dan direct twee hoezen bij, zodat je hem regelmatig kan verschonen.

  • Voedingskussens tijdens het slapen

Tijdens het slapen kan je je voedingskussen helemaal recht leggen. Leg een deel tussen je enkels, een deel tussen je knieën, eventueel een deel onder je buik en je hebt overal extra steun.

  • Voedingskussens handig bij borstvoeding

Als je borstvoeding geeft, draai je het kussen in een ‘U’ vorm en leg je deze achter je rug langs. Je kan nu de baby op het voedingskussen leggen (aan beide kanten is ruimte), zodat je niet al het gewicht hoeft te tillen.

  • Voedingskussens op de bank

Als je last hebt van je rug, of als je lekker met je baby op de bank zit, kan een voedingskussen ook handig zijn. Draai het kussen wederom in de U vorm en leg het achter je rug. Jij hebt nu extra steun je rug en je kan je kleine baby makkelijk en zacht neerleggen.

  • Voedingskussens voor de kleine

Als je kleine eenmaal wat ouder wordt en een beetje gaat zitten, kan je voedingskussen om hem heen leggen voor extra steun. Zie het als een grote stoel! Laat je kindje nooit alleen, maar zet hem of haar zittend op de grond en leg het voedingskussen eromheen. Omvallen wordt hierdoor een stuk moeilijker en als het gebeurd, valt je kleine in ieder geval super zacht.

Waar koop ik een voedingskussen?

Bij winkels als Prenatal, Hema en diverse babywinkels zijn voedingskussens te koop. De hoezen zijn er in diverse kleuren en printen. Ook heb je de keuze uit ‘jersey’ stof en badstof. Kijk zelf wat je prettig vindt en houdt rekening met het seizoen. In de winter geeft badstof meer warmte, in de zomer zorgt de Jersey stof voor meer verkoeling.

Voedingskussens handig bij borstvoeding

Behalve een voedingskussens zijn spuugdoekjes en (oude) handdoeken ook handig als je borstvoeding heeft. Je wilt immers niet twee keer per dag een nieuw hoeslaken om je voedingskussen doen. Met spuugdoekjes voorkom je veel ellende, want baby’s spugen nou eenmaal!

Voedingskussens na de babytijd

Zelfs als je baby zelf kan zitten en je hebt het voedingskussen niet meer nodig, kan het prettig zijn om hem te bewaren. Diverse vrouwen gebruiken tot lang na de geboorte het voedingskussen voor zichzelf, omdat het zo ontzettend lekker ligt!

Copyright 2018 buikbanden.info