Onopvallende buikbanden

Zwanger

Ben je zwanger? Van harte gefeliciteerd! Misschien heb je iedereen al op de hoogte gebracht en heb je het wel van de daken geschreeuwd. Misschien wil je liever nog even de ‘kritieke’ 12 weken afwachten en daarna iedereen op de hoogte brengen.

Vooral in het laatste geval vind je het waarschijnlijk van belang dat je je beginnende buikje nog even kan verbergen. Als je al kinderen hebt, is de kans groot dat je buik vrij vroeg begint met groeien. Dat is nou net wat je nu nog even niet wilt!

Je buik inhouden of verbergen met strakke shirtjes is geen goede optie. Dit is slecht voor de bloedsomloop en laat dat nu net één van de dingen zijn, die in het begin van je zwangerschap zo belangrijk is. Je maakt immers extra bloed aan, om je groeiende baarmoeder bij te benen. Wat is dan wel een optie?

Onopvallende buikbanden

Een van de eerste dingen waar je aan merkt dat je buik groeit, is het feit dat je de knopen van je broek niet meer dicht krijgt. Met veel moeite krijg je hem misschien nog net dicht, maar enkele uren later moet hij dan weer open. Hij zit te strak. Zeker als je shirtjes draagt die net op je broek liggen, kan dit op gaan vallen in je omgeving. Elke dag zeggen dat je ‘te veel gegeten’ hebt, gaat opvallen.

Een egale, onopvallende buikband kan wonderen doen! Je draagt deze buikband onder je shirt of blouse en trekt hem tot iets over je broek. Aan de bovenkant kan de buikband precies onder je borsten zitten, zodat het niet opvalt dat je een buikband draagt.

Doordat je maar een klein stukje van de onopvallende buikband ziet, is het net een topje wat je onder je kleding draagt.

Het voordeel is dat je onopvallende buikbanden gedurende je hele zwangerschap kan gebruiken.

Je vindt buikbanden niet mooi

Misschien wil jij helemaal niet opvallen met je groeiende buik, of vind je buikbanden niet zo mooi staan. Wil je er toch graag één dragen voor de steun? Kies dan voor een neutrale kleur. Heb je veel zwart in je kast, schaf dan een aantal zwarte buikbanden aan. Je kan de broek ook afstemmen op je broek, door donkerblauwe onopvallende buikbanden boven je spijkerbroek te dragen. Net als een hemd, kan je een buikband ook onder je positiekleding verbergen, zodat niemand hem ziet, maar jij wel de steun hebt.

Onopvallende buikbanden voor steun

Speciaal voor extra steun zijn er goede, dikkere en onopvallende buikbanden op de markt. Dankzij een inleg aan de voorzijde en achterzijde heb je voldoende steun bij je buik en bij je rug. Omdat je hem dicht maakt met klittenband, kan je hem verstellen in de maat die jij prettig vindt zitten.

Waar moet je rekening mee houden?

Ook met onopvallende buikbanden moet je rekening houden met de goede maat. Koop een buikband in de kledingmaat die je draagt, met meerekken van je buik hebben de ontwerpers rekening gehouden. Koop een buikband niet te groot, dan krijg je geen steun meer. Koop hem echter ook zeker niet te klein, dat is niet goed voor je bloedsomloop.

Copyright 2018 buikbanden.info