Meegroei bh voor zwangere vrouwen

BH’s tijdens de zwangerschap

Als je zwanger wordt, groeit niet alleen je buik. Je hele lichaam verandert onder invloed van alle hormonen die in je lichaam terecht zijn gekomen!

Behalve dat je buik groeit, verandert waarschijnlijk je huid, deze kan vetter worden of juist droger. Je haar wordt meestal voller (in sommige gevallen wordt het juist vaak slap!) en je krijgt meer volume. Op een gegeven moment gaan je borsten groeien.

Voor vele aanstaande vaders is dit een prachtig moment. Hoewel simpelweg de melkproductie op gang komt in je lichaam (en je dus eigenlijk een lopend buffet bent), is dit een van voordelen van een zwangerschap. Rond de 13e/ 14e week kunnen de eerste verschillen al duidelijk zichtbaar zijn. Je borsten worden groter, steviger en nemen in omvang toe. Dit heeft wel tot gevolg dat je BH’s op een gegeven moment niet meer passen.

Wat is een meegroei BH?

Gedurende de gehele zwangerschap blijven je borsten groeien. Vooral in het beginstadium en in het eindstadium van je zwangerschap. In het beginstadium alleen al kunnen je borsten een cupmaat groeien. Je kan er dan voor kiezen om een nieuwe BH te kopen in een grotere maat, maar je kan ook kiezen voor een meegroei BH. Een meegroei BH kan je namelijk gedurende je hele zwangerschap blijven dragen, ook als je borsten nog verder groeien. Een meegroei BH is een BH zonder beugel, omdat dat niet lekker zit tijdens de groei. Het is van zeer rekbare stof, zodat het altijd de nodige steun zit en niet gaat kwellen. Meegroei BH’s zijn een vak apart, dus zijn ze zeker niet in elke (lingerie) zaak te verkrijgen. Het is aan te raden om eens te gaan kijken bij een babyzaak die ook positiekleding verkoopt of om online eens op zoek te gaan. Een meegroei BH is geen must tijdens de zwangerschap, maar wel ontzettend handig. Vaak zijn deze BH’s zacht van stof en in diverse (simpele!) kleuren te verkrijgen. Een meegroei BH is dus wat anders dan een voeding BH! Hou hier rekening mee bij het kopen.

Zwangerschap hemdjes

Naast een meegroei BH, kan een speciaal hemd voor tijdens de zwangerschap wonderen doen. Deze hemdjes zijn van (ongeveer) dezelfde stof als meegroei BH’s gemaakt en hebben aan de voorkant extra ruimte en extra versteviging. Zeker in combinatie met een goede buikband, kan dit extra steun bieden. Bovendien zit het lekker.

Zwangerschap ondergoed

tot slot hebben we nog de zogenaamde zwangerschap onderbroeken. Niet zozeer flatteus, maar wel erg prettig. Deze onderbroeken zijn zo lang, dat je ze tot over je buik kan trekken. Dit geeft extra steun. Omdat het materiaal van dit ondergoed zacht en naadloos is, zal het nooit opvallen aan de buitenkant.

Buikbanden

Naast een meegroei BH, hemdjes en ondergoed, kan je voor optimale steun een buikband gaan dragen. Een buikband is niet alleen modern, het ondersteunt ook het gewicht van je buik. Hoe verder je in een zwangerschap komt, hoe zwaarder je buik wordt. Een goede buikband helpt je hierbij, waardoor je langer en beter dingen vol kan houden.

Copyright 2018 buikbanden.info