Hoofdpagina

Steun tijdens de zwangerschap met buikbanden

Een zwangerschap is niet bepaald uniek, maar het blijft bijzonder. In een vrouwen lichaam wordt er ruimte gemaakt voor een baby. Binnen negen maanden tijd wordt er vanuit het niets een kindje gevormd die in totaal zo’n 50 centimeter lang zal zijn aan het einde van de zwangerschap.

De aanstaande moeder draagt vanaf dag één het kindje in haar buik. In het begin zal dit nog niet al te zwaar zijn (op de hormonen na), maar er komt meer bij kijken dan alleen een baby in de buik. Wat dacht je van het vruchtwater, de placenta, de op gang komende melkproductie en de natuurlijke reserves die je lichaam aanmaakt?

Elke vrouw komt aan tijdens een zwangerschap, de ene meer dan de andere, maar elke zwangere vrouw draagt gewicht met haar mee. Omdat veel van dit gewicht zich op één plek opstapelt, is wat extra steun erg prettig. Een zwangerschap is een aanslag op spieren en botten en alle hulp daarbij is welkom.

Buikbanden

Allereerst kan een buikband goede steun bieden. Behalve dat een buikband modern is en de aanstaande moeder kan de nadruk leggen op haar groeiende buik, zit een buikband ook vaak fijn. Koop een buikband in je eigen kledingmaat en zorg ervoor dat de buikband lang genoeg is. Een buikband moet onder je borsten beginnen en eindigen bij de knoop van je broek.

Sommige buikbanden zijn alleen voor de sier, maar er zijn ook diverse buikbanden voor extra steun te verkrijgen. Vooral voor vrouwen die last hebben van de rug kan dit erg prettig zijn.

Positiekleding

Positiekleding is speciaal gemaakt voor zwangere vrouwen. Comfort staat op de eerste plaats. In elke positie broek zit een soort buikband, maar dit zorgt niet voor extra steun, enkel voor comfort. Toch is positiekleding hedendaags modern! Dit komt mede omdat het met een buikband erg leuk te maken is. Laat je goed informeren als je voor de eerste keer positiekleding koopt. De aankomende maanden zal je je positiekleding veel dragen en daarna zal het (misschien tijdelijk) in je kledingkast belanden.

Ondergoed tijdens zwangerschap

Ook je ondergoed kan je aanpassen op je zwangerschap. Je zal waarschijnlijk grotere BH’s nodig hebben (of een meegroei BH) en misschien vind je ondergoed speciaal voor zwangere vrouwen ook fijn. Na de bevalling zal je twee of meer BH’s nodig hebben voor het voeden van je baby, als je tenminste borstvoeding wilt gaan geven. Laat je ook hierover goed informeren.

Slapen zwangerschap

Door alle hormonen kan het zijn dat je slechter slaapt ’s nachts. Hier hoef je je geen zorgen over te maken, dit is volstrekt normaal. Doordat je lichaam ontzettend aan het veranderen is, is ook hier wat extra steun welkom. Bijvoorbeeld door een voedingskussen te gebruiken. Dit langwerpige kussen gebruik je in bed en leg je bijvoorbeeld tussen je knieën, je enkels en onder je buik. Na de bevalling gebruik je het kussen om borstvoeding gemakkelijk te maken. Ook is het een goede en prettige rugsteun als je in bed ligt of op de bank zit.

Copyright 2019 buikbanden.info